Hetedhéthatár
Közérdekű magazin

Az elmúlt színiévad legjobbjai a kritikusok szerint

Szinikritikusok_D

A Színházi Kritikusok Céhe idén 37. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.

Brezsnyev a törököknél

hernadi-laszlo-m

Brezsnyev az irodájában azon tépelődött, hogy is csinálták a törökök, hogyan sikerült 150 évig Magyarországon maradniuk? Nem tudta megfejteni a kérdést, ezért elment a török miniszterelnökhöz, aki nagyon szívesen fölvilágosította.

1 hét múlva indul a 9. Ördögkatlan Fesztivál!

Ordogkatlan_2016_100

Augusztus elején újra Dél-Baranyában találkoznak a művészeteket kedvelő „nemnormális” kicsik és nagyok. Az eredetileg baráti vágyakozásból született Ördögkatlan Összművészeti Fesztivál idén már kilencedik alka­lom­mal vendé­geskedik Nagyharsányban, Kis­har­sány­ban, Bere­men­den, és idén először Villány­kövesdet is elfog­lal­ják a „mezít­lábasok”.

Open Ördögkatlan

Besence_100

Aki figyelemmel kíséri az Ördögkatlan Fesztivállal kapcsolatos történéseket, évről évre visszatérő vendége, vagy éppen aktív közreműködője az eseményeknek, jól tudja azt, hogy a több száz program − koncert, kiállítás, beszélgetés, színház és hosszan sorolhatnánk − mellett a fesztiválnak további, mélyebb rétegei is vannak.

Mondások – 40.,  Kossuth – közgazdaságtan

hernadi-laszlo-m

Kossuth Lajos – Az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás.

Három magyar bombázó készül Perugiába

Szepsegkiralyno1-100

A Miss Europe Continental Hungary szépségkirálynője és két udvarhölgye képviseli hazánkat decemberben Perugiában az európai szépségversenyen – tudtuk meg tegnap este Prancz Ádámtól, az egyik licenctulajdonostól a Liszt Ferenc téri Royal Étteremben. A magyarországi döntőre múlt péntek este került sor az egykori Metró Klubban, a Dohány utcai Hipnotiq Lounge Barban. A győztes Polgár Dotti, 1. udvarhölgye Oldal Cintia, 2. udvarhölgye Juhász Julianna lett, de az olaszországi versenyen mindhárman azonos esélyekkel indulnak.

Két hét múlva kezdődik a 9. Ördögkatlan Fesztivál

Berczes_Laszlo

Sajtótájékoztató keretében mutatták be július 18-án Pécsett a 9. Ördögkatlan szervezői a bő két hét múlva kezdődő, ötnapos összművészeti fesztivál programjait. Az alábbiakban a szervezők mindenféle hivatalos fordulattól mentes, őszintén emberi hangvételű meghívóját adjuk közre Olvasóinknak kedvcsinálóként, Gyenese Andrea sajtótájékoztatón készített felvételeivel.

Mózes tábor Pécsett

m-3

Hajnal Éva, a Litera-Túra Magazin főszerkesztője szervezésében ingyenes bibliai tehetséggondozó tábor volt Pécsett, 2016. július 11–15. között, harmincegy gyermek részére.

Halott Pénz x Wellhello Hétvége, Orfű

WHHP_100

Rendhagyó hétvégére várja rajongóit két kiemelkedően népszerű hazai zenekar, a Halott Pénz és a Wellhello: az ország egyik legvarázslatosabb helyén, az Orfűi-tó partján a csapatok nemcsak jó koncerteket, hanem sok vidám közös órát is ígérnek az odalátogatóknak. A kétnapos program másféle találkozást ígér a sztárokkal, mint egy „hagyományos” koncert: a két zenekar tagjai nem maradnak a backstage-ben, sőt: a legkülönfélébb programokban is részt vesznek: lesz közös foci- és pingpong-meccs, illetve igen vidámnak ígérkező vízibicikli verseny.

Őszintén az interjúkészítésről

Évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy könyvet írok az interjúkészítés módszertanáról, hasonlóan ahogy 1988-ban a belső ellenőrzésről tettem. Először azzal fogok foglalkozni, hogy vannak olyan emberek, akik szeretik előre megkapni a kérdéseket. Először két világhírű író álláspontját ismertetem.

Összes cikk: I Június I Május I Április I Március I Február I Január I December I November I Október I Szeptember I Augusztus I Július I„Üdvözöllek az agyamban” – Dalí-kiállítás Pécsett

Kiállítás, Pécs, 2016. április 28 - október 29.

1 hét múlva indul a 9. Ördögkatlan Fesztivál!

Összművészeti Fesztivál, 2006. augusztus 2-6.

A magyar modernizmust bemutató művészeti fesztivált rendeznek New Yorkban

Kiállítás, New York, 2016. május 7 - augusztus 14.

Endre Nemes kiállítása Pécsett

Kiállítás, Pécs, 2016. július 8-31.

Jarmeczky – 65 − Absztrakt út

Kiállítás, Pécs, 2016. június 17 - augusztus 7.

Jön a bábos!

Kiállítás, Pécs, 2016. április 30 - augusztus 21.

Művészetek Völgye – idén 26. alkalommal!

Összművészeti fesztivál, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, 2016. július 22-31.

Nők Chanelben

Kiállítás, Budapest, 2016. július 8 - szeptember 11.

Picasso – Alakváltozások, 1895-1972

Kiállítás, Budapest, 2016. április 22 - augusztus 28.

Susog a táj

markus_laszlo_100

Dús lombkoronák
csetelnek sietve,
susogva suhan
a hír szellőszárnyon

Tovább

Nyári szőttes (Kovács Emil Lajos festményéről)

Hajnal_Eva_100

Érzékeimben most megremeg a csend,
aláhull minden morzsája e napnak,
téblábol a szellő, összesepreget

Tovább

Karácsonyi ajándék

tatrai-miklos

A sűrű hóesésben gyönyörűen csillogtak a város ünnepi fényei. A néhány nap múlva beköszöntő karácsony már ott lebegett a háztetők felett, valahol a kémények között várakozhatott, és elégedetten figyelte a nyüzsgő, az ajándékozási lázban élő embereket.

Tovább

Gazdagné lánya

T_Agoston_Laszlo

Gazdagné lánya anyányivá serdült, férjhez kéne adni. Igen ám, de kihez? Ez a gond nyomasztotta immár hónapok óta az ügyvezető manager nagyságos asszonyt, de bárhogy törte is azt az okos, nagy fejét, nem találta meg az igazi megoldást.

Tovább

Kánikula ’16

smelkasandor

Magasház, mint egy
jégkrém, olvad, mind kisebb:
felfalja a nyár.

Tovább

Istenem, milyen…

Borzsonyi_Erika

Már csak emlék, milyen
boldog voltam ott, csak
mi ketten, ültünk a
padsorban

Tovább

Marhák a Dunán

Kis-Laci-marhausztatas_cr

Hajnalban Böbe néni gombászás közben csapdába lépett, és a vaskarom csúnya sebet ütött a bokáján. Az ura rögvest Mari nénihez rohant segítségért. Később kiderült, hogy az ápolás eltart pár napig.

Tovább

Én, Petrozsényi Nagy Pál (önéletrajzi dokumentumregény) – 125.

petrozsenyi

Még abban az évben, 2011-ben megírtam, és feltetettem a MEK-re az Egy tiszta lelkű ember, 2013-ban pedig a Smekkerek című opusom.

Tovább
Korábban megjelent prózák: I 1 I 2 I 3 I 4 I 5 I
Korábban megjelent versek: I 1 I 2 I 3 I 4 I 5 I
A Galéria rovat korábbi cikkei: I 1 I 2 I 3 I 4 IArchívum

Legutóbbi hozzászólások

Facebook